2011. nov. 16.

Az élet a táncos, te pedig a tánc vagy

"Amikor ölelsz, légy az ölelés; amikor csókolsz, válj a csókká. Felejtsd el a személyedet, hogy azt tudd mondani: 'nem tudom ki vagyok, meghaltam benned, csak a szerelem létezik...' Nem a te szíved dobog, hanem a szerelem szíve; nem a te véred kering ereidben, hanem a szerelem vére; nem a te szemed lát, hanem a szerelem; és nem a te kezed simogat, hanem a szerelem keze. Válj a szerelemmé - lépj át az örökkévalóságba A szerelem megváltoztatja egész lényedet, annak minden dimenzióját. Nem az időben élsz, beléptél a Mostba."

"Csak kevés ember tudja mi a szerelem, és csak azok tudják, akik meg ismerték előtte az egyedüllétet. A magányos ember nem tud kapcsolatot teremteni, túl nagy szükséget szenved. Megpróbálja birtokolni a másikat, mert állandóan gyötri a félelem. A magányos embernek nincs mit adnia, a magányos emberek kiszipolyozzák egymást. A magány sosem szül szerelmet -csak szükséget. A szerelem pedig nem egy szükség. A szerelem luxus. Az egyedüllétből születik, amikor mérhetetlenül egyedül vagy és boldog vagy. Amikor egyedül vagy -gazdag vagy. Amikor magányos vagy -szegény vagy. A magányos ember koldus; koldus-edénye maga a szíve."


"Mi a célja a szerelemnek? A szerelem nem egy tárgy, nem lehet összespórolni, nem viheted a bankba, nincs rá kamat, és csak gyengül benned az ego tőle. Ha belegondolsz, a szerelem egy abszurd dolog; nem lehet kinyomozni az értelmét, tehát nem lehet célja sem. A szerelem önmagáért létezik, nincs más célja."



"Amikor azt mondod valakinek, hogy "szeretlek", te nem tudod miről beszélsz. Nem tudod, hogy ez pusztán nemi vágy egy szép szó mögé rejtve. És csak rövid ideig életképes, bármely pillanatban eltűnhet. Ha tényleg meg akarod tudni mi a szeretet, felejtsd el a szeretetet. Ha azt akarod, hogy a kerted rózsáktól tündököljön, akkor először a talajt hozd rendbe..."

"A valódi harag gyönyörű, a hamis mosoly azonban visszataszító. Az igazi gyűlöletnek is megvan a szépsége, éppúgy, ahogy egy igaz szerelemnek is, mert a szépség az igazsághoz kapcsolódik. Nem a gyűlölethez és nem a szeretethez – a szépség az igazságból ered. Az igazság bármilyen formában gyönyörű. Egy valóban halott ember szebb, mint egy életet színlelő, hisz az legalább a valódiság legalapvetőbb minőségével bír."





"Szeress és szeress még mélyebben. Szenvedj és szenvedj még mélyebben. Szeress totálisan, és szenvedj totálisan, mert csak így megy keresztül a tisztátlan arany a tűzön, és lesz belőle tiszta arany."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése