2011. szept. 20.

"Akikkel egy úton jársz, adj nekik lelkivilágodból annyit, amennyit csak bírsz és... fogadd, mint drága kincset, amit visszakapsz."


Ha már elég sok időt töltöttél egyedül, akkor megtanulod értékelni mások társaságát és rád szánt idejüket.
A kincset a magányban fedezed fel. Felfedezed önmagad legmélyebb zugait, legféltettebb kincseit, szembekerülsz azzal, aki valójában vagy. 
Marie Clarence

  

Szeresd magadban a vadállatot is! Etesd is néha, mert a tiéd, a lényedhez, ősi múltadhoz tartozik, és ma is benned él. Sokan ott hibázzák el életüket, hogy nincsenek jóban a testükben-lelkükben élő nyers ösztönerőkkel. Nagy hiba, mert a vadállat erősebb, mint ők. De megszelídíthető.
Müller Péter


"Az emberek többsége az újjászületés fogalmát csak a tényleges halállal tudja összekapcsolni, holott egy emberi élet során többször is újjá kell születni a fejlődés érdekében."

  
 "A bárányfelhőnek nincs gyökere sehol, nem tartozik sehova, és mégis ott van az égen. A lét olyan mint a bárányfelhő: nincs gyökere semmiben, sodródik a végtelenben szabadon. Nem kell sehova elérnie. Nincsenek állomások az útján. Az útjának nincs is vége. Nem tudod felizgatni, nem tudsz az útjába állni, mert akárhol van - az volt a célja. Megérkezett. A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. ...Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis - mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Ez történik itt és most. Minden pillanat örökkévaló. Nem lehet eredményes, így nem lehet vesztes sem. Élvezi hogy él. Ünnepli az örökkévaló pillanatot, a Lét extázisát. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése