2012. márc. 16.

Rajzoltam


Szines ceruza és szén.



Valaha kacérkodtam a képzőművészettel. Aztán rájöttem, annyira nem megy ez nekem! 
Mostanság csak flörtölgetek vele. Kellemes időtöltés. Kiélem kicsit az alkotóvágyam.
Szénnel alapfokon bánni Demeter Zoltán festőművésztől tanultam meg egyetlen délután.
Az interneten ismerkedtünk meg. Randira hivott. Már az első percekben tudtuk, hogy ebből biza nem lesz kapcsolat. De nem adtuk fel. Előkapta a rajzlapokat, a szenet, s miközben beszélgettünk, portrét kanyaritott rólam. Nagyon megtetszett a dolog és kértem, mutassa meg, hogyan kell dolgozni a szénnel. 
Csodálatos nap volt. Annyi érzést, figyelmet, kedvességet kaptam tőle, mint sok velem élő embertől évek alatt sem. 
Hónom alatt rajzolásra kiválóan alkalmas rajztömbbel, festőállvánnyal és egy doboz szénnel utaztam haza. Egy életre szóló barátságot kötöttünk azon a napon, ami számára sajnos már véget ért. Mármint az élet. De ha kezembe veszem a szenet, ma is itt van velem és vezeti a kezemet.
Hogy mennyire értette a tanitást, talán az a rajz is bizonyitja, amit hazaérkezésem után első alkalommal önállóan készitettem. Nincs művészi értéke, csupán lemásoltam egy fényképet, ami egy öreg férfiről készült. De hogy ez elsőre igy sikerült, az ő lelkes tudását dicséri, ahogyan, amennyire képes volt abból egy morzsát egyetlen délután számomra önzetlenül átadni.


3 megjegyzés:

  1. Szia! Én azt mondanám rajzolj! Nem születik mindenki festőművésznek, és szerintem nem is az a fontos, hogy az legyen. Ez egy eszköz számunkra, melyben örömünket leljük. Szórakoztató, pihentető, hasznos önkifejezési mód, szabadidőmben én is szívesen foglalkozom vele. Nekem tetszett amit láttam, és az is, amit írtál hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Ez már művészet. Nem veszem be a dumát.

    VálaszTörlés
  3. Zsuzanna! Köszönöm. Sajnos maximalizmussal vert meg az élet. Valamit vagy tökéletesen csinálok, vagy sehogy sem! De legalább egy morzsányi ihletem lenne! Én csak másolni tudok...egy kicsit. De soha nem mondom, hogy soha! :)

    Attila! Megtisztelsz.
    Kicsit elérzékenyültem. Te nem tudhattad, hogy Demeter Zoltán barátom nickneve az interneten az volt, hogy Duma. Igy hivta őt mindenki. :)

    VálaszTörlés