2012. aug. 28.

Hangulatok


"Az embernek a társa: hiányzik. Nemcsak akkor, ha a halállal elvesztette, de akkor is, ha még sohasem találkozott vele. Soha, egész életében!... A társtalan ember hozzászokott ugyan, hogy egyedül van, hogy lelkileg idegenek között él, megszokja a magányt, mint eszkimó a sarki hideget - de a lélek mégis tudja, hogy hiányzik belőle egy darab: hiányzik a másik fele. És ez nem csak akkor fáj, ha elveszítjük, hanem akkor is, ha nem találjuk meg!"
(Müller Péter)


"Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a boros asztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket."
(Zilahy Lajos)

2012. aug. 7.

A médium



A médium latin eredetű szó, középen elhelyezkedőt jelent. Két egymástól távol eső vagy minőségben különböző közeget köt össze és lehetővé teszi köztük az energia és az információ cserét.

A medialitás alaptörvénye: A hasonló rezonancia a hasonlót vonzza és csak azzal tud összekapcsolódni! A médiumnak érzékeny, kifinomult, erős idegrendszerrel és erős fizikai testtel kell rendelkeznie. Csak így őrizheti meg mentális és fizikai egészségét.

A fizikai és spirituális médium: A fizikai médium vízszintesen dolgozik. Vagyis az információkat az emberek aurájából pszichéjéből olvassa ki. A spirituális médium függőlegesen dolgozik. Összekapcsolódik a szellemvilággal és rajtuk keresztül kapja meg az információkat.

A médiumi transz: A transznak három alapvető fajtája van. A könnyű a közepes és a mély transz. Könnyű transzban vannak az író médiumok, látók és időnként a beszélők is. Közepes transzban a médium már kilép a testéből, és átadja a megnyilatkozni kívánó szellemlénynek. A szellemlény belépése után a médium arca és hangja is megváltozik felveszi a szellemlény jellegzetességeit. A transz elmúltával a médium visszatér a testébe és ismét a saját vonásai és hangja lesz jellemző rá. A mély transz ritka jelenség mivel a médiumnak a lehető legteljesebb mértékig el kell hagynia a testét, és azt, valamint a tudatát teljesen a szellemlény irányítására kell bíznia. Én nem részesítem előnyben a teljes transzot, a közepes transzban is nagyon jól lehet közvetíteni!

A tisztánszaglás és ízlelés: Ez a két képesség azt jelenti, hogy a médium belső érzékelése segítségével illatokat és ízeket érez. Bizonyos szellemlények szaggal és illattal együtt érkeznek. Az asztrális megszállók szagot árasztanak amikor elhagyják a testet. A tisztán szaglás képességével megáldott médium ezt érzi.

A tisztánlátás: Azt jelenti, hogy a számunkra megismerhető transzcendens valóságot képekben látomásokban érzékeljük. A tisztán látás az időn és téren átvaló látást, múlt, jelen, jövő vagy holtak és hasonlók látását jelenti.

A tisztántudás: A tisztán tudás az a mediális képesség amely révén előzetes ismeretek nélkül egyszerűen csak tudunk. A tisztán tudás során olyan ismeretek szivárognak tudatunkba amit elvileg nem tudhatunk. Pl: olyan természeti, vagy kozmikus törvények, amelyekről nem is hallottunk.

A tisztánhallás: A tisztánhallás az a mediális képesség amely során belső hallásunk révén lépünk kapcsolatba a nem a fizikai síkon lévő tudatos lényekkel.

A prófétálás: Prófétának a köznyelv azt nevezi, aki kiválasztott, szent emberként tolmácsolja Isten üzenetét az embereknek. A prófétákat a szellemvilág választja ki. Feladatuk a közösség esetleg egy nép tanítása. Isten üzenetének tolmácsolása ami sokszor vonatkozik jövőbeli eseményekre.

A médiumi írás: A médiumi írás során a médium könnyű transzban van, a közlő szellemlény pedig csak a médium kezét irányítja, ír vele. Talán ez a legismertebb és legelterjedtebb mediális képesség, de messze nem a legbiztonságosabb. Mint minden más médiumi tevékenységre, erre is érvényesek a szellemi törvények: hasonló rezonancia hasonlót vonz, és a tisztánérzés képessége nélkül nehéz tisztázni, hogy ki vezeti a tollat. Két fő probléma szokott lenni. Az egyik az, hogy a kezdeti sikeres kapcsolat teremtés után ellaposodnak az üzenetek. Elkezdenek dagályossá és ömlengővé válni. Semmiben nem különböznek a szomszéd asszony jó tanácsaitól. A másik, hogy a szellemlény először jóindulatúnak mutatkozik, majd el kezd dirigálni és a végén agresszív megszállóvá válik. Ilyenkor sajnos a médium hiába hagyja abba az írást, nem tud könnyen megszabadulni a szellemlénytől mert hallja őt. Ezért az erős akarat és ellenálló idegrendszer valamint a megfelelő mágikus képzés nem elhanyagolható!!!!

A médiumi beszéd: Ez a képesség konkrétan azt jelenti, hogy a médium általában könnyű vagy közepes transzba esik, részben elhagyja a testét amit részben átvesz a szellemlény. A szellemlény energiája és minősége annyira áthatja a médiumot, hogy átmenetileg megváltozhatnak az arcvonásai, hangja, beszédstílusa. A szellem eltávozásával ezek megszűnnek és a médium " visszaveszi " önmagát.

A pszichometria: A pszichometria azt az érzékelési képességet jelenti, melynek során kezünkkel érzékeljük egy tárgy rezgéseit. A pszichometria a tisztán érzés egyik megnyilvánulási formája. E képesség lényege, hogy megtudhatjuk egy tárgy történetét, felvilágosítást kaphatunk tulajdonosáról.

A tisztánérzés: A tisztán érzés a leggyakoribb mediális képesség. E képesség révén tudjuk megkülönböztetni a rezgéseket, energiákat, minőségeket. Ez azt jelenti, hogy e képességünk használata során nem tudunk szinte semmit a jelenlévő szellem lényről, emberről, energiáról csak a rezgéseit érzékeljük, s ez által energiáját minőségét érezzük. Ez alapján tudjuk eldönteni, hogy kellemes számunkra vagy sem. A tisztán érzés során érzelmi, majd fizika testünkkel érzékeljük nem csak a szellemlények jelenlétét és rezgését, hanem szinte minden jelenséget. Ezek közül talán a legfontosabb az embertársaink egy helység egy hely vagy bármilyen élőlény rezgéseinek érzékelése. A tisztán érzés minden képesség elengedhetetlen alapja. Mert ha valaki lát, hall vagy ír ( mint médium ) de nem tudja megkülönböztetni a közlő szellem rezgéseit, akkor könnyen csapdába eshet. A hallásnál nem látjuk a szellem lényt és a hangon kívül semmi mást nem tudunk róla. Így bárkinek kiadhatja magát. Amit, a földhöz kötött szellemek, és a megszállók gyakorta meg is tesznek. A látók többsége az asztrális síkon lát ahol bármilyen szellemlény bármilyen alakot felvehet! Az asztrális világ többek között a formák, méghozzá az örökké változó formák világa, amit az alacsony rezgésű szellemek ki is használnak. Így, ha a halló, látó, író médium nem tudja a szellemlények rezgéseit megkülönböztetni akkor dróton rángathatják. Ami megszállottsághoz vezethet!!! Ezt a tisztán érzési képesség fejlesztésével meg lehet előzni. Fejlődésünk egy bizonyos pontján tisztán fogjuk érezni, hogy az emberek mit gondolnak és mit éreznek.

Felhasznált forrás: Szabó Judit – Belső érzékelés kézikönyve
http://elozoeletek.blogspot.com/2012/05/medium-es-medialis-kepessegeg.html


2012. aug. 6.

Lélektől lélekig



Állok az ablak mellett éjszaka,
S a mérhetetlen messzeségen át
Szemembe gyűjtöm össze egy szelíd
Távol csillag remegő sugarát.

Billió mérföldekről jött e fény,
Jött a jeges, fekete és kopár
Terek sötétjén lankadatlanul,
S ki tudja, mennyi ezredéve már.

Egy égi üzenet, mely végre most
Hozzám talált, s szememben célhoz ért,
S boldogan hal meg, amíg rácsukom
Fáradt pillám koporsófödelét.

Tanultam én, hogy általszűrve a
Tudósok finom kristályműszerén,
Bús földünkkel s bús testemmel rokon
Elemekről ád hírt az égi fény.

Magamba zárom, véremmé iszom,
És csöndben és tűnődve figyelem,
Mily ős bút zokog a vérnek a fény,
Földnek az ég, elemnek az elem?

Tán fáj a csillagoknak a magány,
A térbe szétszórt milljom árvaság?
S hogy össze nem találunk már soha
A jégen, éjen s messziségen át?

Ó, csillag, mit sírsz! Messzebb te se vagy,
Mint egymástól itt a földi szivek!
A Sziriusz van tőlem távolabb
Vagy egy-egy társam, jaj, ki mondja meg?

Ó, jaj, barátság, és jaj, szerelem!
Ó, jaj, az út lélektől lélekig!
Küldözzük a szem csüggedt sugarát,
S köztünk a roppant, jeges űr lakik!

/Tóth Árpád/


2012. aug. 4.

Ha Lucifer az Isten trónjára ül

Egy vers és egy idézet. Mindkettő ma került elém, s nagy hatással vannak rám. Nehéz időszakot élek.
Próbálom megfejteni magam, s a világot, ami körülvesz. Nem tudom melyik bonyolultabb.
Sokszor úgy vélem, jobb volna csak "lenni", ahogy sokan mások. Féltudatosan, amolyan robotosan.


ANGYALOK LÁZADÁSA - A mennyei hatalmasságok egy része, megelégelve a bosszúálló Isten kegyetlen uralmát, amely a Földet a siralom völgyévé tette, elhatározta, hogy letaszítja trónjáról, és helyére Lucifert, a szépség és harmónia nagy Szeráfját ülteti. S eljön a nap, amikor szemben állnak egymással az égi hadak, csak Lucifer nincsen sehol. Végül megtalálják a Pokol fenekén, amint párducbőrrel letakart heverőjén zenét hallgat, konyakot iszik, és egy kedves lánnyal társalog. 
-Szeráf! Ma van a nagy nap. Letaszítjuk trónjáról Istent, és a nyomorúság, szenvedés, betegség és halál birodalma helyett megteremtjük a boldogság, a szépség, a derű világát. Állj a hadak élére! 
-Nem megyek. 
-Mi történt? 
-Az éjjel rájöttem valamire. Ha Lucifer az Isten trónjára ül, akkor nem Lucifer többé, hanem ő az Isten! (Anatole France)


Szétszed, megoszt, felőröl minden óra,
az együtt-sarjadás kohéziója
mindegyre enged s nem tart össze már.
Akaratom atomjaira dül szét,
eléget a parázsló egyedülség,
életem minden sarkán lángban áll.

Mely a közönyt felgyújtani akarta,
sok feltörő lángom most mind magamba
mar és tép: vágy, akarat, indulat.
Jöjjetek! oltsatok el! könyörögtem,
s magamban égek el. E szörnyü ködben
senki sem keresett hozzám utat.
(S. Gy.)