2011. júl. 31.

Ola!

    Ma letellik a szabadságom. Fizikailag kipihentem magam. Viszont lelkileg és szellemileg nem érzem magam topon. De ez egyedül az én hibám, jól tudom. Semmit nem tettem annak érdekében, hogy ez másképp legyen. A bizonytalanság és gyengeség uralkodik bennem és rajtam. Csak lézengek céltalanul. Monoton telnek a napjaim, mind egyformán. Micsoda pocsékolása ez időnek, energiának! De hát testi pihenésnek volt ez a hét szánva. Mit is akartam volna ennyi időbe belesűriteni?
  Holnaptól hát ott folytatom az életet, ahol egy hete abbahagytam, fűszerezve egy kis számmisztika tanulmányozással. A szellemi erőfeszités szokott segiteni. Most hallgatok egy kis Jason Mraz zenét, s előre tudom, potyogni fog a könnyem az elérzékenyüléstől a mosogatóvizbe.
  Ola! Legyetek jók, ha tudtok!

2011. júl. 30.

Arra születtél, hogy egy missziót tölts be! 
Dió, te arra születtél, hogy másokat szolgálj. Ez a szám nem a pénz száma, nem ígér hatalmas anyagi sikereket. Azonban az is elõfordulhat, hogy egyszer csak olyasvalamibõl keresel majd sok pénzt, ami addig csupán hobbid volt. Az életedet, inkább a mások, vagy a közjó érdekében végzett szolgálat jellemzi, mint az egyéni érvényesülés keresése. Érdeklõdésed is inkább szellemi, mint anyagi.
 
Szívesen foglalkozol vallási, spirituális és filozófiai kérdésekkel. Sok élettapasztalaton mész keresztül. Általában mások által elkezdett, folyamatban lévõ munkákat viszel sikerre. Érdeklõdésed globális, az egész világ sorsát a magadénak érzed. Elõfordulhat, hogy egy nemzetközi szervezethez csatlakozva végezel karitatív tevékenységet.
 
Érzékenyen reagálsz mások gondolataira, zenére, színekre. Hatalmas lelki és empatikus érzékkel áldott meg az élet. Idealisztikus a gondolkodásod, fontos hogy ideáidat megvalósíthasd. Ügyelned kell arra, hogy ideáid mellet hangsúlyt fektess a hétköznapi élet dolgaira is, vagy legyen melletted valaki aki kézben tartja, az olyan dolgokat, mint a számlák kifizetése és a pénzügyek bonyolítása, ellenkezõ esetben komoly nehézségekbe ütközhetsz.
 
5-ös személyes éved van, ezért sok meglepetésben és fordulatban lehet részed!

Ne készíts nagyon szigorú terveket magadnak, mert könnyen lehet, hogy váratlan forulatokat hoz az életed. Állj készen a változásra és légy nyitott minden kihívásra, amit az élet eléd állít, mert olyan tapasztalatokhoz juthatsz, ami örökre megváltoztatja az életedet és elindít egy úton, ami az álmaid megvalósulása felé visz téged.
Ne csak ülj ölbe tett kézzel, hanem mozdulj ki jót tesz neked most egy kis levegõváltozás, nehány új kapcsolat. Minden szempontból tele lesz meglepetésekkel ez az idõszak most ne törekedj a biztonságra.
 
Anyagiak és munka: A sok meglepetésszerű változást abban a pillanatban inkább nehézségként élheted meg, de mindenképpen a fejlődés felé egy új irányba visz. Légy nyitott és állj készen bármilyen hirtelen fordulatra, mert az idei év a hitedet teszi próbára. Rengeteg tapasztalatot gyűjthetsz, amit később felhasználhatsz, hogy anyagilag és szakmailag is továbbfejlődj. Dőlj hátra, engedd el magad és élvezd, hogy változol!
 
Párkapcsolat: Ez az év sok fodulatot hozhat neked, akár van társad, akár nincs. Ha nincs társad, akkor idén légy az eddigeknél is sokkal nyitottabb, mert az élet olyasmit tartogat számodra, amire eddig nem is számítottál. Ha van társad, akkor készülj fel rá, hogy változás áll be a kapcsolatotokba, amit az adott pillanatban, akár nehézségként is megélhettek, de mindenképpen előrevisz benneteket.
Légy nyitott bármire, ez az év nem a stabilitásról, hanem az újról és a változásról szól.
 

2011. júl. 28.

Az élet viszontagságai ellen 
Isten három dolgot adott az embereknek:





Reményt









Alvást








Nevetést






(I.K.)

Numerológia

Találtam magamnak elfoglaltságot. Minden szabadidőmben, minden érdeklődésemmel, minden energiámmal belevetem magam a numerológiába.
Valaha foglalkoztam vele mint sok minden mással, érintőlegesen. Mint az Ikrek jegyű embereket általában, sok minden érdekelt. Roppant érdekesnek találtam, de mindig akadt valami még érdekesebb.
Most újra felfedeztem.
Az elemzést természetesen önmagamon kezdem el (személyiség tipusom 9-es)

A numerológia 9-es személyiség típusa: a Szellemiség 
Egyetemesség, feloldódás, megvilágosodás, érzékenység, spiritualitás, szellemi erő.

A Felfogóképesség, a Művészi kifejezőképesség, és a Spirituális vonal csúcsa ez a szám, ami sok jó tulajdonságot, képességet jelent, éppen ezért a világ tökéletesítése a feladata. A legmagasabb szellemi szám. Mindenhez ért, mindent hamar megtanul, de ha nem következetes, szétforgácsolhatja magát. A legérzékenyebb személyiség típus, nehéz embertársaival harmóniába kerülnie, mert nem képes elfogadni a világ tökéletlenségét, könnyen elszigetelődhet. A békére vágyik, barátnak kiváló, tud azonosulni mások problémáival (cipeli is). A belső béke hiánya nála, a folyamatos zsörtölődésben nyilvánul meg. Passzív agresszor, dühkitörésekkel.


Életfilozófiája: "Egy csónakban ringatózva álmodozni egy tó közepén."





Problémája: Azért kerüli a konfliktusokat, mert ilyenkor az életet alacsony szinten tapasztalná meg.




Foglalkozás: Minden segítő foglalkozás ápolói munkakör, szeretetszolgálat, gyógypedagógus, beteggondozó, művész, látnok, asztrológus, numerológus, ha vannak földi számai (4-es), a legnagyobb vállalkozó lehet belőle, és magas társadalmi pozíciót tölthet be.


Valóban nem vagyok következetes és tényleg jellemző rám, hogy szertelen és nem kitartó érdeklődésem miatt szétforgácsolom a tudásom és energiám. Főleg ezért nem jutok olyan léptekben előre, mint kellene és szeretném, s ezért nem annyira jellemző az a sok csábitóan pozitiv dolog, amit az elején idéztem.
Életfilozófia, probléma, foglalkozás, minden megmosolyogtatóan stimmel.
Végre valami, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, s aminek a tanulmányozásába belevethetem magam. Igérem ez esetben következetes leszek...legalábbis megpróbálom. :)

2011. júl. 27.

Köszönöm, jól vagyok!

  Bizony előfordul, hogy minden tudatosságom ellenére maguk alá gyűrnek az élet dolgai, s kis időre elsötétedik bennem a fény és magával ragad a keserűség és a kilátástalanság érzése. Általában hamar magamhoz térek és nem kis munkával, de konokul dolgozva kiverekszem magam a gödörből.

A következő irást is egy közelmúltban átélt megingás alkalmával követtem el. Már jól vagyok.

  A hosszú évtizedeken át bennem szunnyadó és néha nagy erővel feltörő iráskényszer, ami arra ösztökélt, hogy a bennem kavargó és nem szivesen kimondott gondolatokat, életem eseményeit, lelki-szellemi és fizikai kinjaimat, tépelődéseimet, küzdelmeimet megfogalmazzam, papirra vessem mára szinte teljesen kihalt belőlem.
  Mivel azonban természetemből adódóan semmit nem szeretek félbehagyni és lezáratlanul, elvarratlanul hagyni, tartozom egy monológgal.
  Az interneten böngészve régóta világossá vált előttem, hogy útkeresők, útonjárók számára hatalmas a választék olyan oldalakban, ahol mindenki megtalálhatja önmaga hitének, érdeklődésének, fejlettségének megfelelő fórumot, ahol kommunikálhat másokkal, választ kaphat kérdéseire, megoszthatja tapasztalatait, vezetésre találhat, információkhoz juthat és ismereteket szerezhet.
  Én a magam útjáról a mostani időkig bezárólag beszámoltam. A mindennapjaim ezidőszerű bemutatásához, taglalásához nem érzem inspirálva magamat. Kinek is használnék vele?
 
  Hosszú hónapok óta jelen van bennem egy érzés, mélyen, megrögzötten. Eleinte mint egy szellő, vagy fuvallat érintett meg gondolatban, aztán egyre sűrűbb formát vett fel, mint pára, aztán köd, mely rámtelepedett, végül dermesztő eső és jég lepett be, s befészkelte magát, tanyát vert a belsőmben, lelkemben, szellememben is. A haszontalanság, céltalanság, kilátástalanság érzése egyre csak növekszik bennem. Csak azért élni még vagy húsz évet, hogy remegő, fájó végtagokkal botorkáljak haza egy munkahelynek nevezett rabszolgatelepről, hogy fennmaradó időmet bevásárlással, takaritással, házi munkával töltsem el, mert máshoz nincs energiám, annak nincs se haszna, se értelme. Egy életnek nem erről kellene szólnia. Minden szándék, igyekezet, kitartás hiábavalónak bizonyul. Tartalommal, értékkel szerettem volna megtölteni az életem. Csontig csupaszitva fizikai testemet, harminc éven át cafatokra szedve, átvizsgálva a lelkemet, erőmön felül táplálni, művelni a szellememet, kapcsolatot keresve Vele, aki itt lakik a szivemben...mindhiába...úgy érzem nem jutottam semmire. Haszontalannak érzem magam. Nagyon rossz érzés haszontalannak lenni.
  Az ötvenedik születésnapom tájékán öltött határozott, szilárd formát bennem, amikor konkrétan megfogalmazódott, s valósággá vált annyira, hogy önmagamnak ki is mondjam. De nem...leirni nem tudom még!
 
  Egy év! Egy évet adok magamnak. S ha ez alatt az idő alatt nem leszek képes levetni az álarcaimat, ha nem tudok az lenni, aki Vagyok, akkor nem küzdök tovább. Akkor önként hagyom magam, s az vigye a lelkem-szellemem magával, aki akarja!

2011. júl. 26.

Mindenkinek kell!

Egy sarok, egy csendes zug kell legyen az otthonomban.  Ha vasbeton, ha panel falak közt van is, de szüksége van rá mindenkinek.


2011. júl. 25.

Véletlenek pedig nincsenek!

 Már három éve, hogy beköltöztünk ebbe a lakásba. Sok idő és munka kellett hozzá, mig otthonommá vált.
  Csak olyan dolgok, tárgyak, könyvek vannak most körülöttem, amiknek kézbe vétele, látása, használata örömet okoz, feltölt energiával. Minden rólam mesél, rólam szól, engem jellemez. Tükörképem a szobám, s minden, ami körülvesz. De egyetlen dolog sincs, amitől ha kell, ne tudnék megválni jó szivvel.
  Az otthon léte, melege, mindig fontos volt számomra.
  Két és fél éven keresztül erőmön felül harcoltam azért, hogy megtarthassam ezt az otthont, hogy ne bukjam el a lakáshitelemet. Egyedül élek keresőként, egy gyereket tartok el, tanittatok, lakáshitelt és rezsit fizetek. Gyakran annyi élelmünk volt, amennyit a kórházi maradékból hazavittem. Évekig semmi szórakozás, se egy könyv, sem mozi, csak a felszinen maradásért dolgoztam, egyre kilátástalanabbul.
 
  Aztán egy napon világossá vált, hogy minden küzdelem ellenére tartozásaim annyira megnövekedtek, hogy ennyi volt, nincs tovább...képtelenség! Belefáradtam, már nem is lázadoztam. Elfogadtam, hogy amennyi tőlem tellett megtettem és nem rajtam múlott, hogy kevésnek bizonyult. Felkészültem rá, hogy a bank felmondja a lakáshitelemet és elárverezik az otthonomat.
  Fogalmam sem volt, mihez fogunk kezdeni. Ha a lakástörlesztés helyét átveszi egy albérlet dija, akkor ugyanott vagyok. Már szüleim lakható szőlőpincéje is eszembe jutott lakhatás gyanánt, de mivel az vidéken van másik megyében, a munkahelyemet vesztettem volna el és a gyerekem az iskolába járás lehetőségét.
  - Mit tegyek? - gondolkodtam - Menjek talán egy hid alá lakni?
 
  Akkor jött látogatóba lányom egykori főnöke, barátja Ausztriából.  Vendégül láttam, elbeszélgettünk. Érdekelte a fiatalembert, hogyan élnek nálunk az emberek. Pár rövid mondatban ecseteltem neki a tényeket, az átlagember keresetét, lehetőségeit és kiadásait, saját példámmal illusztrálva.
  Először nevetett, azt hitte viccelek. Aztán hitetlenkedett, ámuldozott, aztán elkomorodott, végül elgondolkodott. Sokáig ült közöttünk töprengve, nem vett részt a beszélgetésben. Térdére könyökölt, állát az öklén megtámasztva nézett maga elé, néha észrevettem, hogy figyel, ahogy beszélek. Mivel ő nem ért magyarul, nem értette, miről volt szó, csak ült közöttünk, aztán egyszercsak váratlanul közbeszólt. Mint derült égből villámcsapás tett egy visszautasithatatlan ajánlatot ő, akit akkor láttam életemben először. Hogy megmentsen az árverezéstől, megveszi a lakásomat a banktól, ami az ő tulajdona lesz, s a lánya fogja örökölni. Én amig élek, benne lakhatok.
 
  Meglepett kérdésemre, hogy miért tenne ilyent, mosolyogva azt felelte:
  - Hadd tegyek valami jót egyszer én is az életben!
  Ez a férfi egy huszonkilenc éves osztrák üzletember. Mindeddig több száz kilométerre élt tőlem ismeretlenül. Vajon véletlenül kerültünk most egymás útjába? Nem, nem! Én rászorultam...ő tartozott, törlesztett...én hálával elfogadtam. Azt hiszem, valamit lerendeztünk egymás között, ami egy előző élet hozadéka lehetett.
  - Nagyon szépen köszönöm. Kimondhatatlanul hálás vagyok. - mondtam neki.
  - Nincs mit. - kacsintott pajkosan pironkodva - Vedd úgy, hogy meg voltál hivva!
  Megjegyzem: hétmillió forintról van szó!
 

  Nem félek.
Soha, semmitől nem féltem igazán az életben.
Bizom a gondviselésben és meg is tapasztalom azt.
A segitség a legnagyobb küzdelmek
és nehézségek közepette,
néha a végső pillanatban,
de mindig megérkezik.

2011. júl. 23.

Vagyok, aki vagyok

Van testem, de én nem a testem vagyok.
A testem lehet éppen az egészség, vagy a betegség
Különböző állapotaiban, lehet pihent, vagy fáradt,
de semmiképpen sem a valós Énem.
A testem a megtapasztalás értékes eszköze:
Gondozom, jó egészségben tartom,
De mégsem én magam vagyok a testem.
Van testem, de én nem a testem vagyok.


Vannak érzelmeim, de én nem az érzelmeim vagyok.
Végtelen sok, egymásnak ellentmondó, változó
Érzésem van, de mégis tudom, hogy én mindig Én maradok.
Én magam, a remény és a kétségbeesés idején is, örömben,
Vagy fájdalomban, ingerültségben vagy nyugalomban.
Minthogy képes vagyok megfigyelni, megérteni vagy/és
Megitélni az érzéseimet, és aztán egyre inkább
Uralni, irányitani és használni őket, az is
Nyilvánvaló, hogy az érzelmeim nem én vagyok.

Vannak érzelmeim, de én nem az érzelmeim vagyok.
Ők is változóak és egymásnak ellentmondóak,
A vonzódás és taszitás váltakozásában.
Vannak vágyaim, de én nem a vágyaim vagyok.

Van intellektusom, de én nem az intellektusom vagyok.
Az intellektusom többé-kevésbé fejlett és aktiv:
Fegyelmezetlen, de tanulékony - ez az a szervem, amellyel
Megismerhetem mind a külvilágot, mind a saját
Belső világomat, de ez sem én vagyok.
Van intellektusom, de én nem az intellektusom vagyok.

Én vagyok a központja a tiszta tudatnak,
Képes vagyok arra, hogy
Mestere, irányitója és használója legyek mind
A lelki folyamataimnak, mind fizikai testemnek.
Én az állandó, változatlan Én vagyok.

(Roberto Assagioli)

2011. júl. 22.

Szeretlek

- Tudsz játszani?
- Tudok.
- És szeretsz is?
- És szeretlek is!
(F.Á.)


Nincs rossz fű.
Nincs szél,
ami ne jól fújna.
Nincs hamis madárfütty.
(F.Á.)


2011. júl. 17.

Vándor vagy

 "Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot?
Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata? Örökké városok, célok, életkorok és változások között haladsz, s ha megpihensz, nem pihensz biztosabban, sem tartósabban, mint a vándor, aki megtöttyed az útszéli almafa árnyékában egy fél órára útközben.
Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás.
Nem helyzetekben élsz, hanem útközben. (Márai)

2011. júl. 16.

Szösszenet

 
  Tegnap este edzés közben eltörött a fiam kézfejében egy csont. Most jöttünk meg a sürgősségiről. Bár ismerősként kezeltek, mint egészségügyi dolgozót, az egész délutánt ott töltöttük. Hol az osztályon, hol a sürgősségin várták hiába az egyszem orvost, aki mindkét helyen egyszerre látta el az ügyeletet. Türelmetlen volt, ideges, éhes és fáradt. A betegek úgyszintén. Magyar egészségügy. A gondok nem kicsik.
  Hétfőn éhgyomorra viszem a gyereket és ha nem javul a keze, már mitől is javulna, meg is műtik aznap. Majdnem elájult a fájdalomtól, amikor a helyére próbálták húzni az elmozdult csontvégeket. A papirján persze az van feltüntetve, hogy helyi érzéstelenitést kapott, de ez nem igaz.
 
 
  Elég volt a kezére néznem és egyből láttam, hogy eltörött. Délelőtt sikerült egy jót meditálnom, igy még higgadtabban, kiegyensúlyozottabban viselkedtem, ami jó hatással volt a rémült gyerekre. Felvilágositottam minden lehetőségről előre, hogy mi fog történni. Az esetleges fájdalom mértékét nem emeltem ki, de utóbb kiderült, hogy jól tettem. Amikor a gipszelés és a második röntgen után látszott, hogy már jobb, de nincsenek a helyükön a csontok és esetleg újból igazitani kell, már tudta, hogy mi vár rá és tipikus Bak-ként viselkedve kijelentette, hogy ha valaki csak szemmel is illeti még egyszer a kezét, azt felboritva a keritésen keresztül is, de távozni fog.
 
  Hétfőn hát nem megyek dolgozni, ha műteni kell. Nem tudom, mi lenne a jobb. Igy nem tökéletes, de a csontok csodákra képesek, ami a gyógyulást illeti. A gipsz viszont hat hétig ebben a melegben, nagy próbatétel lesz. Na meg az is, hogy az én kétbalkezes gyermekem mostanság egyetlen bal kezére fog tudni támaszkodni.
  Holnap meghivást kaptam a parkerdőbe. Gábor az én tanitóm és barátom telket vett odafent a dombon, s elmegyek megtekintem, hogyan lehet semmit tenni a természet lágy ölén. Jót beszélgetünk vele és fogadott nővéremmel, az ő párjával, akit mint régebben emlitettem, Évának hivnak.
  Szinte minden szabadidőmet a négy fal között, a kilencedik emeleten töltöm. Lehet, hogy elfog majd a szédülés, ha földet és füvet érzek a talpam alatt?


  Békességes, szép hétvégét kivánok minden blogba betérőnek!

2011. júl. 15.

Arkangyalok

Szobám falán ott a képük.
Szeretném, ha a blogomban is itt lennének velem.


RAFAEL

Új kezdet, inspiráció, kreativitás, megvilágosodás, gyermekkor
tartozik hozzá.

Ő a gyógyitó.

Évszak: Tavasz
Égtáj: Kelet
Napszak: Hajnal
Elem: Levegő
Nap: Szerda
Szin: Zöld, sárga
Tárgy: füstölő, csengő, toll
Csakra: Sziv




MICHAEL

Fizikai élet,bizalom, ártatlanság, életerő, fiatal kor,szenvedély
tartozik hozzá.

Az arkangyalok főparancsnoka.
Ő a védelmező.

Nyár
Dél
Telihold
Tűz
Vasárnap
Kék és sárga
gyertya, aromalámpa, a nap képe
Köldökcsakra



GÁBRIEL

Érzelmek, intuició, önvizsgálat, érettség, születés, halál, mélység.

A lélek őre. Álmokat, látomásokat segit értelmezni.

Ősz
Nyugat
Este
Viz
Hétfő
Narancssárga
Viz, tükör, a Hold képe
Napfonat csakra




URIEL

A tudomány kapuja. Az átalakulás iránya.

Filozófia, vallás, elme, tudás, bölcsesség.
Lelki béke és nyugalom. Megvéd a spirituális zavarodottságtól.
Növeli az optimizmust.

Tél
Észak
Éjszaka
Föld
vörös
kristályok, inspiráló vallásos képek
Gyökércsakra

A mai nap a jól megérdemelt pihenésé

2011. júl. 13.

Az élet olyan, mint por a szélviharban

  Mégis jöttem, mert esemény van.
  Nem tudom a sokadik munkanap, a fáradtság, a nagy meleg, vagy valami szervi probléma okozta-e, de különös érzeteim voltak egész éjjel munka közben. Mégsem léphet le az ember csak úgy szó nélkül az élők sorából, nem igaz?
 
  Aki volt már várandós, tisztában van azzal, milyen érzés, amikor egy kicsi végtag belülről üti, rúgja az ember hasfalát. Én ehhez nagyon hasonlót tapasztaltam, de a mellkasomban. Szünet nélkül mozog, üt, motoszkál, kopogtat valami, épp úgy, mintha egy élőlényt hordoznék a mellkasomban.
Mintha csak egy megrémült madár verdesne a szárnyával, majd fáradtan megremegne.
Nem érzem kimondottan rosszul magam, fájdalmaim nincsenek. Gyenge vagyok kicsit, de ezt indokolja a feszitett munkatempó.
  Nincs bennem félelem, de zavaró, nagyon zavaró. Ma lesz a nyolcadik munkanapom és lehet, hogy különös éjszaka elé nézek. Aztán lenne három szabadnap, ha az egyetlen szabad hétvégére nem irtak volna elő kötelező túlórát. Mindenesetre eldöntöttem, ma éjjel kimélő üzemmódban fogok tevékenykedni.
  Most megyek, s bár a fürdés a rendszeres napi tennivalók közé tartozik nálam, alaposan puccba vágom magam. Borotválkozás, hajmosás, ondolálás követi.
  Mégsem fordulhat elő, hogy csapzottan vigye el az ember lányát a rohammentő! Nem igaz?

2011. júl. 12.

Hűsitő italok...

  Hűsitő italok nélkül szinte elviselhetetlen ez a hőség, de nem panaszkodom. Hypothyreosis-om okán egy időben még nyáron is borzongtam, télen pedig hatalmas bundába burkolózva is, például a buszmegállóban várakozva olyan hangosan kocogtak a fogaim, hogy a körülöttem állók elképedve figyeltek a szemük sarkából. Abban az időben bárhogy védekeztem volna is ellene, a csontomig hatolt a dermesztő hideg, s nem tehettem ellene.
  Nem mondom, hogy jól érzem magam, nagy nyomást érzek a szivem táján, a munkabirásom jelentősen csökkent a meleg hatására, de nem vagyok már húsz éves, s valóban embert próbáló az időjárás..
  Hogy jobban viseljétek ti is, küldök egy kis frissitőt. Egészségetekre váljon!
 
  Ma hajnalban hazaértem munkából és azonnal a főzéshez láttam, amig még elviselhető volt a hőmérséklet a lakásban. Tökfőzeléket készitettem rudban sült fasirozottal, mert egyik gyermekemnek ez volt a napokban a kivánsága.
  Másik fiam, a kisebbik örömmel vetette magát a tányérra
- Székelykáposzta! - ujjongott - Imádom!
  Megállt a kanál a kezében - Ez nem az. Nem baj, nem rossz, megeszem. Anya! Finom ez a zöldbab.
  - Nem zöldbab, az tök - feleltem, de akkor már elfogyott a tányérról az utolsó falat is.
  - Fúj! - nézett rám fancsali képpel - Én utálom a tököt!
 
  Tegnap ahogy terveztem, elmentem a könyvesboltba és megvettem azt a könyvet, ami velem szeretett volna jönni. Ismét nem csalódtam. Pont most, pont erre a könyvre van szükségem.
  Minden benne van, amit húsz év alatt autodidakta módon, s transzcendens világ támogatásával megtanultam, de sokkal magasabb szinten tárgyalva, összefoglalva. Értem ezt úgy, ahogy minden tudást el lehet sajátitani kisiskolás, középiskolás és egyetemi szinten is a való életben.
  A könyv cime: Az emberi lét titkai, Spirituális emberismeret. Váradi Tibor irása.
 
  Megemliti több helyen egy másik könyvének három kötetét, célozva rá, ha valaki adott témában bővebben akar tájékozódni, ott megteheti. Már rá is kerestem az interneten. Szakitok a kényszeritő hagyományokkal, s következő hónapban megrendelem mind a hármat. Jobb lenne még ebben a hónapban, mivel huszadika után szabadságon leszek, s ilyenkor a lakást szoktam rendbe tenni, sétálgatni és találkozni egy baráti házaspárral, egyébként szabadidőm kihasználatlan. Most sem lesz nyaralás, sem programok, amikre elmehetnék. Kedvezőtlen anyagi helyzetben nem lehetséges ilyesmit tervezni. Ez megint nem panasz akart lenni, csak tényként lett megemlitve.
  Olvasni lenne jó. Meditálni végre ismét rendszeresen, legalább azokban a napokban. Kemény munkám mellett fizikailag és szellemileg is olyan állapotban vagyok, hogy nem tudok leülni meditálni már hosszú hetek óta, mert simán elalszom, vagy rosszullét kerülget. Nagyon érzem a hiányát.
  Most két napig valószinű nem irok blogot. Fáradt a testem. Úgy aludtam, olyan önkivületben, hogy amikor felcsörgetett valaki, valamilyen görög bizsucég alkalmazásában, azt sem tudtam hol és ki vagyok. Kicsit hihetetlen a hivás, először azt hittem, álmodtam, de ott van a telefonomban, háromszor is keresett, egyszer fel is vettem. De az a görög bizsucég! Lehet, hogy félreértettem valamit?

2011. júl. 9.

Fagyifa

  Nagyon meleg van. A nehéz fizikai- és a gyári munkát végzőknek védőitalról kell gondoskodni a munkáltatóknak és óránként öt perces szünetet kell biztositani.
  Ehhez képest nyolc órát dolgoztam keményen két rövid szünettel a 150 fokkal üzemelő zsugoralagút mellett, ami ontotta a forróságot. Védőital? Jéghideg szóda, amit nem mindenki ihat meg bűntetlenül. Néha már nyelni sem tudtam, porzott a torkom.
 

  Úgy gondolom, ma éjjel fagylaltkehellyel fogok álmodni, vagy egy fagyifávali...már ha egyáltalán el tudok aludni ebben a meleg lakásban. A szekrény tetején kovácsoltvas állványban karácsony óta ágaskodó gyertyák már megadták magukat és lemondóan visszahajoltak egészen a talpig.
 
 
  Ez volt a negyedik munkanapom és ezt követi még négy pihenőnap nélkül ebben a forróságban.
  A télről fantáziálok, amikor hülni járt belém a lélek.
  A macskámra nézek és elszégyenlem magam. Szegényke a padlón hever, lábai az égnek ágaskodva hagyják fedetlenül szellőztetésre tárt pocakját. Rajtam legalább nincs bunda.

Jegyezd meg!

Ugye Te is tudod, hogy nem a testednek van lelke,
hanem a lelkednek van teste!


2011. júl. 8.

Haiku-k

Sorsom
harangja.
Ismerem, értem szól már:
esti hűvösség.








Parányi lényed
felejtsd el végre: ünneped,
lélek, ez a nap.









Tapsolok egyet:
Visszhangja már virradat.
Fönn a nyári hold..










Sirhalom, évek
múlása, mit őriz még
a tűrő-páfrány?








Hiába van nyár,
az egylevelű páfrány
csak egylevelű.


Ezen az úton,
nézd, ahogy senki se jár
egy őszi estén.







Ne sirj kabóca.
A szerelmes csillagok
sorsa is válás.